Millaista ohjelmistokehitystä nyt ostetaan ja milloin kehitys ulkoistetaan?
Lue lisääMarko paljastaa Nousukiito kasvuun -tutkimuksen keskeisimmät tulokset ja hyvän atk-toimittajan ominaisuudet.
Lue lisääTouko Päivänsalo, 15, työskenteli TET-jaksolla rakettitieteilijöiden ohjauksessa. Viikon aikana hän pääsi kurkistamaan koodarin arkeen ja ohjelmoi uuden rakettipelin!
Lue lisääAsiakas ja konsultti kulkevat projektissa rinta rinnan, koska heillä on yhteinen tavoite: saada hyviä tuloksia.
Lue lisääOhjelmistoprojektin 7. kuolemansynti: minä olen tuotteeni erikoisasiantuntija, yleisnero ja spesialisti, mitä muut muka tietävät?
Lue lisääKoronakriisi ei ole heilauttanut Rakettia pois kiertoradaltaan: kehitystyö jatkuu ja etsimme alukseemme lisää kovan tason koodikapteeneja.
Lue lisääSampo Muhonen, 13, osallistui koulunsa taksvärkkikeräykseen Rakettitieteen toimistolla maaliskuun alkupuolella.
Lue lisääOhjelmistoprojektin 6. kuolemansynti: jos tiettyä tekniikkaa käytettiin jo silloin, kun lerput ja matriisitulostimet olivat muotia, on se pätevä edelleenkin.
Lue lisääKumpi voittaa, konsultti vai oma kehittäjä, kysyi Raketin Markolta “Kaikki tarvitsevat kehittäjiä” -podcastissa Paavo Pauklin.
Lue lisääJokaisella alalla on omat legendansa, ja koodaamisen saralla se on ehdottomasti resurssikoira Roi. Tällä kertaa Roi seikkailee finanssimaailmassa.
Lue lisääRakettitieteilijät Joonas & Tuomas kertovat Ite wikin asiantuntijahaastattelussa, miten saada projektit kunnialla maaliin.
Lue lisääOhjelmistoprojektin 5. kuolemansynti: miksi koodikantaa pitäisi ronkkia, jos sillä ei ole suoraa vaikutusta liiketoimintaan? Kansa vaatii uusia featureita!
Lue lisääJos ohjelmistoalan konkarista tuntuu 20 vuoden jälkeen, että on antanut kaikkensa ATK:lle ja lähtee muualle, menetetään valtavasti kokemusta.
Lue lisääValto ja Juhana ovat löytäneet henkisen kotinsa Raketista, jossa huippudevaajat pääsevät mieleistensä projektien pariin omina persooninaan.
Lue lisääSoftaprojektin neljäs kuolemansynti on maksaa liikaa koodista, jota ei ehkä edes tarvita.
Lue lisääOhjelmistoprojektin 3. kuolemansynti on vältellä konsultteja kalliin hinnan takia, koska tehoton tusinakoodari tulee lopulta kokenutta konsulttia kalliimmaksi.
Lue lisääOhjelmistoprojektin toinen kuolemansynti: mitä nopeammin uutta koodia kirjoitetaan, sitä aikaisemmin projekti valmistuu.
Lue lisääListasimme softaprojektien yleisimpiä virheitä, joita kenenkään ei pitäisi olla tuomittu toistamaan. Ensimmäisessä osassa pureudumme tekijöiden tuottavuuseroihin.
Lue lisääRakettitieteen Marko kertoo Turre Legalin Facebook-livessä rakettikulttuurin lisäksi Rakettitieteen henkilöstöannista.
Lue lisääMeiltä kysyttiin Mediaplanetin haastattelussa, miten digimurroksesta selviää voittajana. Ja mehän vastaamme, kun kysytään.
Lue lisää