Rekryvinkkipalkkioita on kaikilla, mutta julkinen puhuminen niistä rajoittuu lähinnä palkkion suuruuteen. Rekryvinkit ovat herkkä asia. Me pohdimme miksi.
Lue lisääKysyimme Rakettitieteelle töihin tulleilta kehittäjiltä, millainen rekryprosessi oli heidän näkökulmastaan. Sarjan päättävä viimeinen osa!
Lue lisääRakettikauppias Iida Mustonen oli Sysartin podcastin vierailevana tähtenä keskustelemassa palkkamallien hyvistä puolista ja haasteista.
Lue lisääMillainen on Rakettitieteen palkkamalli? Vain harvoissa suomalaisissa yrityksissä puhutaan avoimesti palkoista, sillä palkka on monelle arka asia.
Lue lisääHyviä softakehittäjiä kysytään enemmän kuin tarjotaan, ei uutista siinä. Mitä pitäisi huomioida, jotta saa tekijät, joilta homma onnistuu?
Lue lisääOhjelmistokehitysalalla tuttu tilanne: miksi alkuperäisarvio projektin kestosta niin usein tuplaantuu tai triplaantuu?
Lue lisääMediori viittaa devaajiin, jotka ovat jo jonkin verran kokeneita mutta eivät kuitenkaan aivan senioritasoisia – eivätkä myöskään keltanokkia.
Lue lisääKysyimme rakettitieteilijöiltä, mitä asioita he arvostavat työssään. Vastauksissa korostuivat kolme asiaa: ihmiset, työn sisältö – sekä palkka.
Lue lisääAnonyymit rakettitieteilijät keskustelivat tekoälystä tuoreen Googlen AI:ta koskevan uutisen pohjalta.
Lue lisääHitaat testit ja CI ovat tuttu, joskin epätoivottu vieras monella työpaikalla. Testien nopeuttaminen tuntuu työläältä, eikä siihen yleensä kannusteta. Kannattaisiko?
Lue lisääTaannoin pohdimme hyvän devaajan anatomiaa omalla porukalla. Nyt tuli vastaan sopivan ytimekäs Quora-artikkeli samasta aiheesta.
Lue lisääParhaat poiminnat mielenkiintoisista, häröistä tai muuten vain rakettitieteilijöiden mielenmaisemaa peilaavista sivistysjulkaisuista.
Lue lisääRakettitieteen kantaviin periaatteisiin kuuluu, että devaaja päättää itse, mihin projektiin menee.
Lue lisääTechCrunch on keksinyt mutustella tulevia trendejä startup-rahoituksen kautta.
Lue lisääTiukasti kiven alla ovat taitavat koodarit, joilla on koodin kirjoittamisen lisäksi silmää myös bisnesnäkökulmille.
Lue lisääMitä 3D-tulostimista ja -tulostamisesta kannattaa maallikonkin yleissivistyksen vuoksi tietää?
Lue lisääMissä koulunumerossa parhaiten näkyy, että tästä tyypistä tulee kova koodar? Onko se se perinteinen matematiikka?
Lue lisääKoska melkein kaikkeen liittyy tänä päivänä ohjelmistoja, lupaavan tuoteidean prototyypin valmistamisessa tarvitaan koodaria.
Lue lisääDigitalisaatiosta ja IoX-buumista voisi saada käsityksen, että digiaika on IT-maailmassa perin juurin erilainen kuin “vanhat hyvät ajat”.
Lue lisää