Rakettitieteen hallitukseen uutta verta ja hikeä

 
 
 

Pääsimme nimittelemään oikein olan takaa, kun uusi hallituskautemme starttasi 1.10.2022. Kokoonpanoon hyppäsi kolme Raketin ulkopuolista eksperttiä, joista jokaisella on oma kirkas näkemyksensä tekkialasta ja sen mahdollisuuksista. 

Hallituksemme uudet jäsenet ovat Janne Lautanala, Tuomo Pyykkönen ja Mika Peuralahti. Heitä yhdistää kokemus teknologia-alasta ja luja usko Rakettitieteen potentiaalin valloittaa pari galaksia lisää. 

Aiemmilta tuotantokausilta tutut Marietta Johansson ja Marko Saaresto jatkavat hallitustyötä. Marko jatkaa myös puheenjohtajan nuijan paukuttelua. 

Lokakuun alussa aloittaneen hallituksen päämääränä on tuoda potkua ja pippuria Raketin kasvuun eli viedä maailmanluokan softakehittäjiä entistä monipuolisemman asiakaskunnan tykö.

Saammeko esitellä: kova kolmikko

Uudet hallituslaiset pähkinänkuoreen puristettuna (aakkosjärjestyksessä), olkaa niin hyvät:

1. Lautanala, Janne

IT- ja analytiikkataustaisen Jannen osaaminen nivoo yhteen sekä konsultti- että asiakasnäkökulmat.

Jannella on yli 20 vuoden kokemus konsultoinnista, ja viime vuodet hän on seurannut alaa asiakkaan vinkkelistä Fintrafficin ekosysteemi- ja teknologiajohtajana. Janne on myös syvällä kansainvälisessä bisneksessä, jonka tonttia mekin olemme vahvemmin ottamassa haltuumme. 

“Rakettitiede on strategialtaan ja asenteeltaan älykäs, ja kasvuvaraa on paljon. Nyt on aika skaalautua isommaksi toimijaksi”, Janne toteaa.

Jannen mukaan softakehityksen tarve korostuu päivä päivältä enemmän jokaikisellä toimialalla.

“Haasteena on ratkaista, miten osaaminen saataisiin hyödyttämään entistä laajempaa asiakaskuntaa”, hän sanoo.

2. Peuralahti, Mika

Mikalla on ymmärrystä konsulttikaupoista, työhyvinvoinnista ja bisneksen kasvattamisesta orgaanisesti kannattavaksi.

Mikalla on 15 vuoden tausta digitaalisten palveluiden kehittämisestä mm. Elisalla. Hänelle on kertynyt kosolti kokemusta konsulttien käyttämisestä osana ohjelmistokehitystä: hän on vuosia ohjannut softakehitystä ja täydentänyt kehitystiimejään ostamalla palveluita oman firman ulkopuolelta.

Hän näkee hallituspestin paikkana ammentaa eväitä nykyiseen rooliinsa Smartumin teknologiajohtana, jossa hän pääsee vaikuttamaan muun muassa työhyvinvointiin. 

“Rakettitieteellä on hyvät työnantaja-arvot ja kasvutavoitteet. Tässä on oiva paikka myös itselleni oppia, miten kasvua rakennetaan erilaisen bisnesdomainin alla”, Mika sanoo.

3. Pyykkönen, Tuomo

Tuomon taskut ovat täynnä kokemusta kansainvälisestä IT-palvelubisneksestä ja suomalaisen yrityksen kasvusta esteiden yli.

Tuomolla on 30 vuoden historia IT-alalla myynnin, konsultoinnin ja johdon tehtävissä ABB:llä, Unisysillä ja viimeksi Oraclella. Muutama vuosi sitten hän siirtyi globaalin yrityksen päivätöistään neuvonantajaksi, hallituksen jäseneksi ja sijoittajaksi pienemmille firmoille.

“Rakettitiede on vaikuttavassa kasvuvaiheessa ja fokus menestyksen luojiin, ihmisiin, on ensiluokkainen. Haluan lisätä mukaan omia kokemuksiani, jotta asiakkaiden ja henkilöstön tyytyväisyys pysyy jatkossakin huipulla – osin myös uusin eväin”, Tuomo sanoo.

Mi éxito es su éxito

Kuupuvut täristen odotamme, mitä kaikkea veres hallitus tuokaan tullessaan. 

“Luotan siihen, että uuden hallituksen tuella yhteistyötä voidaan tiivistää omistajien, hallituksen, johdon ja työntekijöiden välillä”, sanoo toimarimme Juha Huttunen.

Pidämme edelleen kynsin hampain kiinni korkeasta osaamistasosta, kulttuurista, hyvinvoinnista ja mutkattomasta yhteistyöstä.

“Meidän menestyksemme tulee myös jatkossa olemaan asiakkaidemme menestys”, Juha lisää.

Työllistämme tällä hetkellä 55 ihmistä, ja haluamme kasvaa maltillisesti särkemättä laatua tai rakettikulttuuria. 

Rekryriman pitäminen ylhäällä ja liikevaihdon kasvu takaavat rakettitieteilijöille pääsyn entistä mielenkiintoisempiin ja hauskempiin töihin, tarjoutuuhan isommalle firmalle enemmän kutkuttavia mahdollisuuksia kuin “koodari + kissa autotallissa” -tiimeille.

Mitä parannetaan alalla seuraavaksi? Lennätä Raketti-hallitukselle kysymys, pulma tai uusi idea!